maanantai 21. tammikuuta 2019

Takinkääntötemput eli miten inhokista tuleekin ihana

Mulla on pari viimeistä vuotta ollut melkoista takinkääntöä vaatteiden kanssa. Ensin olen vannomalla vannonut, että hyi, en todellakaan osta mitään tuollaista! Mutta kas kummaa: jossain vaiheessa inhokkivaate löytää kuin löytääkin tiensä mun vaatekaappiin eli siitä tuleekin ihana! Ja näistähän löytyy esimerkkejä vaikka millä mitalla, tässä niistä vain pieni osa!

KeltainenTän piti olla väri, jota mun ei koskaan pitänyt käyttää, mutta toisin kävi! Muistan kuinka tuon topin ostaminen tuntui maailman vaikeimmalta päätökseltä ja pähkäilin sitä ihan loputtomiin asti. Onneksi Hilda kuitenkin puhui mut ympäri ja niinpä toppi lähti mukaan. Sittemmin keltaisesta on tullut jopa tosi jees väri ja sitä on alkanut kasaantua vaatekaappiin enemmän.


Lammassammaltakki


Tällasten ohi kuljeskelin kaupoilla useampaan otteeseen ja kauhistelin aina. Tää oli mun mielestä kunnon lammassammaltakki, jota mun ei koskaan pitänyt ostaa KUNNES: elokuussa oli alejen loppurysäys ja tää takki oli vain 5 erkkiä. Jotenkin mää olin vaan niin siedättynyt näille, että pienen pohdinnan jälkeen löysin itseni kassalta. Ja siis onhan tää takki ihanan pehmeä ja ennen kaikkea lämmin! Välillä siis lammassammaleena on hyvä olla. :D

Skottiruutu


Skottiruutuun mulla oli aika ristiriitainen suhtautuminen: toisaalta se oli oikeastaan jopa aika jees kuosi, kun miettii mun rakkautta folk metal -meninkiin, mutta toisaalta sen kanssa on aina riski, että kuosi näyttää turhan teiniltä. Viime kesänä Tallinnan reissulla mää kuitenkin uskallauduin ostamaan tän shortsiviritelmän, koska se oli ihanalla tavalla erikoinen olematta mitenkään teini. Eli just eikä melkein. Niinpä mun vaatekaappiin päätyi skottiruutua ensimmäistä kertaa melkein viidentoista vuoden jälkeen. 

Ruudulliset housut


Ehkä kuosilliset housut onkin olleet mulle se ehdoton nou nou, koska meneehän tuo skottiruutukin näiden kanssa vähän samaan kategoriaan. Nää pöksyt on muuten vieläpä ostettu samalta reissulta kuin tuo skottiruutuviritelmä. Ensin kävelin näiden ohi kauhistellen, että mitkä ihmeen tsekkianimaatiohousut noi oikeen on, mutta silti jotenkin olin yks kaks myöhemmin kassalla näiden kanssa. Ja onneksi, koska nää pöksyt on ollu aivan ihanat!

Valkoinen

 
Kyllä, joskus nuorempana valkoinen oli mulle ehdoton ei. Ennen kaikkea näin oli siksi, koska mulla oli silloin kunnon teinigoottivaihe. Toinen syy oli mun punapigmentti: pelkäsin, että valkoinen saa mun hiukset näyttämään entistä punaisemmilta. Myöhemmin ajatus sitten kuitenkin muuttui ja nykyään valkoista on jo jonkin verran vaatekaapissa. 

Kukkakuosi


Kukkaset oli myös liian kepeä kuosi mulle silloin joskus. Lisäksi pelkäsin niiden näyttävän turhan tätimäisiltä. Lähinnä mieleen tuli vain Hyacinth Bucket. Nyt olen kuitenkin huomannut, että kukkakuosikin voi sopia hyvin parikymppisillekin ja sitäkin on runsaasti erilaisia vaihtoehtoja, jotka kaikki eivät ole edes mitenkään kepeitä. Tää mekko oli löyty Riven Islandista Tukholmasta ja ihan rehellisesti sanottuna mun ensimmäinen kukkakuosivaate, ellei joitain lapsuuden mekkoja lasketa.

Tässä näitä nyt oli muutama kappale. Lisää olis vaikka kuinka paljon ja jossain vaiheessa varmaan kirjoittelenkin toisen postauksen näistä mun entististä inhokeista, joista tulikin aivan ihania. 

Onko sulle tapahtunut takinkääntötemppuja? Millainen inhokki onkin muuttunut ihanaksi?

4 kommenttia:

 1. Hihi, hauska postaus! :D Mulle on tapahtunut lähinnä tyylin rennostuminen (voiko niin sanoa?) ja yleinen laiskistuminen. Nuorempana farkut+bändipaita+huppari olis ollu mulle ihan nou nou, mutta nykyään... mitäs muutakaan käytän noin 90% ajasta! Olen muuttunut huppariteiniksi nyt vasta yli kakskymppisenä. :D Ja useammin mulla on vielä farkkujen sijaan lökärit tai retkeilyhousut, koska ne on mukavampia. Samoin en jaksa käyttää enää mitään fancyjä maihareita tai muita, vaan useimmiten kesäisin perus lenkkitossuja ja talvisin kumisaappaita. Jos mä 10 vuotta sitten saisin tietää tästä tyylin muutoksesta, olisin järkyttynyt. :D

  PS. En tiedä, sanoinko jo jossain aiemmassa kommentissa, mutta olen siis se sama "Varpuslintu", joka on ollut lukijasi jo pidempään. Blogiuudistuksen myötä nimikin sai vaihtua. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä tietää, kiitos infosta!:)

   Mää oon myös vaihtanut rennompaan tyyliin kotioloissa, koiralenkeillä ja kauppareissuilla: ennen yritin olla aina ihan tiptop, mutta nykyään en enää ainakaan kotona tai koiralenkeillä tosiaankaan jaksa. Käytäntö on mennyt edelle. :D Tää on varmaan just niitä juttuja, joita aikuisuus tuo tullessaan!

   Poista
 2. Hei nää takinkääntötemput on tuttuja! :D Oon aina inhonnut moon bootseja, mutta viime yönä selasin instaa ja tuli paritkin moon bootsit vastaan :D Ja nyt ne odottaa Zalandon ostoskorissa sitä, että rohkenen painaa tilausnappia! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, nää on just näitä: ensin ei voi kerta kaikkiaan sietää ja kappas vaan, yks kaks iteltäkin löytyy just se vaatekappale, mikä oli ensin ehdoton nou-nou! :D

   Poista