lauantai 6. toukokuuta 2017

Euroviisut: oudoimmat, hauskimmat, karmeimmat

Euroviisut eli Eukkarit ovat olleet meidän perheessä jokavuotinen perinne. Silloin katsotaan kisat läpi, arvostellaan kaikki biisit ja lopussa katsotaan kenen olisi pitänyt meidän mielestä voittaa. Muistan kun jo joskus ihan pienenä katsoin äidin kanssa Eukkareita, mutta nukahdin paaaljon ennen pisteidenlasku ja olin tosi ylpeä kun jaksoin ensimmäistä kertaa katsoa koko lähetyksen.

Euroviisujen kipaleet eivät ole koskaan olleet mitään mun lemppareita, mutta mää en niitä katsokaan sen takia vaan suhtaudun biiseihin huumorilla. Milloin muuten edes järjestetään yhtä övereitä kisoja, joissa laulaminen, esiintyminen ja stailaaminen menee niiin yli? Ja muutenkin ne suomennokset, ihan parasta:
"Et häpeä, hyväkäs. Oi Belgrad, olen nenäkäs."
 (Serbia 2010)

 "Minä olen heikko ja sinulla on älliä"
(Belgia 2014)

"Ukkonen ryskää, tästä tulee jännää."
(Venäjä 2016)

Suomennokset  täältä

Koska Eukkarit vaanivat ihan nurkan takana, päätin teidän riemuksenne (tai kauhuksenne) koota listan hauskimmista, sympaattisimmista ja yksinkertaisesti ihan järkyistä kappaleista. 


Bosnia & Hertsegovina 2008

Eli Laka-Pokušaj. Tää biisi on mun mielestä tosi symppis ja esityksestä stailauksineen ja lavasteineen tulee ihan mieleen joku tšekkiläispiirretty. Mutta onhan se vähän creepyä, että toi jätkä hyppää ykskaks milloin pyykkikorista milloin pyykkinarun takaa. Silti kuitenkin tosi söpö kappale ja show.

Azerbaidzan 2008

Tää Elnurin ja Samirin Day After Day menee siihen kastiin, joka on yksinkertaisesti ihan vain järkyttävä, mutta jotenkin läpällä tavalla. Mun mielestä on jo ihan saavutus, että ihminen kuulostaa vuohelta: tsekatkaa kohta 2.32 ja etiäpäin. Ai niin ja toi Elnur oli myös 2015 Eukkareissa, mutta sillon oli vähän rauhallisempaa (mut toisaalta tylsempää) meininkiä.

Makedonia 2000

Tarvitseeko sanoa enää mitään? Miten noilla laulutaidoilla on päästy Eukkareihin? Hypätkää vaan suoraan kohtaan 0.53! :D

Montenegro 2012 

Eli Rambo Amadeus-Euroneuro. Ja hei, nyt en tosiaankaan hauku tätä biisiä, vaan tää oli aivan mahtava ja harmitti kun se ei päässyt finaaliin. Mää tykkään noista sanahirviöistä ja sitä paitsi videolla on söpö aasi!

Bosnia & Hertsegovina 2004

Ja takaisin Bosnia & Hertsegovinaan! Tää on myös sellanen järkyttävän hauska kuten Elnur ja Samir. Koreografia, sanat ja staili, apua. Deen teki comebackin Euroviisuihin viime vuonna, mutta pettymys oli suuri kun diskomeininki oli häippässyt kokonaan.

Unkari 2013

Bye Alexin Kedvesem on ihana! Toi musavideo on niiin söpö ja se on ton laulajan tekemä, kuten koko biisi, mikä tuntuu olevan aika harvinaista Euroviisuissa, kun yleensä koko kappale vaan tilataan joltakulta valmiina, höh. Pisteitä tulee myös unkarista, koska Eukkareissa kuulee enää liian harvoin mitään suomalais-ugrilaista kieltä.

 Kreikka 2010

OPAAAA! Apua toi ylitsetursuava machomeininki, joka antoi hyvät naurut! :D Mää kuulin joskus sellasta huhua, että Kreikka ajatteli, että nyt lähetetään tahallaan huono biisi, koska ei ole varaa järkätä kisoja ja sieltähän sitten löytyi hyppiviä machomiehiä. Ongelma vaan, ettei muut olleet samaa mieltä ja tää sai paljon ääniä, muttei kreikkalaisten helpotukseksi kuitenkaan voittanut. Tiedä sitten oliko homma oikeasti näin, mutta ainakin aika mehukas juoru jos ei muuta.

Norja 2015

2015 Ei ollut mun mielestä mikään paras eukkarivuosi, koska se otettiin liiian vakavasti ja kaikki järjettömät ja hauskat renkutukset olivat ihan minimissä. Yksi hyvä balladi mahtui kuitenkin joukkoon ja se oli tää Norjan veto. Ja tossa suomennos oli ihan parasta: "Kultaseni olen tehnyt varhaisnuoruudessani jotain hirveää." Kaverin kanssa naurettiin näin übertarkalle ilmaukselle vai että ihan varhaisnuoruudessa, saisko vielä tarkan iänkin? Ja sitä paitsi videolla ton mummon ja koiran henkinen taistelu kalkkunankoivesta on ihan paras!:D

Itävalta 2012

Mikä helvatan nuudelisoppapoppoo? Ja nyt ei ollut suomennoksen moka tää vaan biisissä ihan todella sanotaan nuudelisoppapoppoo. Tää oli muutenkin aika järkynläppä veto. Että voi nuudelisoppapoppoo sanoo meikäläinen...

Siinä oli mun söpöjärkkyläppä-lista. Muistaako porukka näitä vai löytyikö listasta jotain uutta inhokkia, ihmetyksen aihetta vain (peräti) suosikkia? Kertokaa myös niitä omia ikimuistoisia, oli ne sitten aivan hirveitä, hauskoja tai ihania, eukkareita!

2 kommenttia:

 1. Oih, tuota Elnurin ja Samirin esitystä en unohda ikinä! Se on vain niin legendaarinen! Meillä se katsotaan suunnilleen joka vuosi viisuvalvojaisbileiden yhteydessä, kun muistellaan menneitä. On kyllä vähän tylsää, että viimeksi, kun Elnur teki paluun viisuihin, oli show 100% tylsempi kuin tuo enkelidemonijuttu. :D

  Kun olin nuorempi, vihasin viisusuomennoksia, mutta nykyään osaan arvostaa niitä. Aiemmin koin niiden takia vain syvää myötähäpeää - onneksi sitten jossain vaiheesa opin nauramaan niille! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viisusuomennokset on ihan parasta, aina saa nauraa! Ja sit kömpelön käännöksen viereen vielä joku hullu show ja biisi, niin johan on täydellistä! :D

   Poista