lauantai 22. huhtikuuta 2017

Shoppailua ja kirsikkaolutta

Edellisessä postauksessa hehkutinkin, että mun rakas kaveri E oli tulossa käymään täällä Jyväskylässä. Ollaan tunnettu ihan muskarista asti eli jo 20 vuotta (mietittiin, että kun 30 vuotta ystävyyttä tulee täyteen, niin sitähän pitää juhlistaa sitten kunnolla!). Viimeeksi oltiin nähty yli vuosi sitten mun läksiäisissä, kun olin muuttamassa Jyväskylään eli ihan liian pitkä aika sitten. Nyt onneksi korjattiin tilanne ja hän tuli tänne pariksi päiväksi. Ja siihenhän mahtui mm. kunnon Jyväskylä sightseeing.

Lähdettiin siis torstaina kipittämään täältä meiltä kohti keskustaa, koska siellähän ne kaikki parhaimmat nähtävyydet on. Eli toisin sanoen Harjun Paperi, Pienikamari ja Vihreä Haltiatar. Niin ja totta kai Jyväskylän pienin patsas eli aivan pikkuruinen varpunen Sokkarin edessä roskiksen alla:


Varpusta jonkin aikaa pällisteltyämme matka jatkui kohti yläkaupunkia ja Harjun Paperia, josta totta kai lähti mukaan uusi paketti erilaisia härpäkkeitä lightboxiin ja uusi kortti seinälle. Retki Pieneenkamariin myös kannatti, koska sieltä löytyi mahtava (ja söpö) ratkaisu meikkien ikuiselle etsimiselle meikkipussin syövereistä (yleensä hirveässä kiireessä) eli bambiboksi, johon kajaalit, siveltimet ja ripsarit poikineen saa kätevästi laitettua.


Shoppaillessa tuli kuitenkin nälkä ja käytiin Tuoreessa syömässä älyttömän hyvät salaatit. Sitten aloimme suunnittelemaan lähtöä Vihreään Haltiattareen, mutta huomasimme, että paikkahan aukeaa vasta kuudelta. Eihän siinä sitten mitään: kierrettiin Forum ja Jyväskeskus läpi ja siinä samalla ostin poikaystävälle synttärilahjan. Shoppailukierroksen jälkeen aikaa oli kuitenkin vielä melkein tunti, joten jäimme hetkeksi istuskelemaan ja E kertoi siinä samalla, että oli osallistunut Global Game Jam:iin, jossa siis ymmärtääkseni suunniteltiin pelejä yhden viikonlopun aikana jonkun tietyn teeman mukaan, joka oli ollut tänä vuonna waves. E ja kumppanit olivat sen pohjalta kehitelleet pelin Alvar Aallosta, jonka tehtävänä on muuttaa rokokoo-huonekaluja aaltodesigniksi Aalto-astioita ampumalla. :D

Mutta siis takaisin Jyväskeskukseen. Notkuimme siellä melkein kuuteen asti ja lähdimme sitten taapertamaan takaisin kohti yläkaupunkia ja ehdimme odottamaan vain minuutin tai pari, kunnes pääsimme tilaamaan. Vihreä Haltiatar on mun mielestä Jyväskylän paras olutbaari, josta saa aivan ihanaa kirsikkaolutta. Mää en ole aiemmin oikein välittänyt oluesta, mutta sitten löytyi makea Ginger Joe ja Lindeman´s Krieg, jota tälläkin kertaa join.


E lähti eilen illalla takaisin kotia kohti, mutta ehdimme ennen sitä käydä vielä Taikurissa syömässä aivan mahtavat ranut ja totta kai Teeleidissä. Tällä kertaa kokeilussa oli musta toffeetee, joka oli ihanasti nimetty Karkkipäivän Kaveriksi. Siihen otimme vielä puolitettaviksi salty-caramel cookien ja juustokierteen, eikä valinnat pettäneet tälläkään kertaa.

E:n juna lähti siis vasta seiskan jälkeen ja sovimme, ettei enää tule näin pitkiä välejä ettemme ehtisi nähdä. Ystävyys on jotain niin arvokasta ja vaalimisen arvoista! Ja vielä kun olemme olleet kavereita tosiaan jo yli 20 vuotta ja siihenhän mahtuu vaikka mitä: kaikki ne inside-jutut, kuviskerho silloin pienenä, Missä X -karkit ja Disney-leffat. Ihan parhaita muistoja!

Tänään vuorossa on saksan pänttäämisen lisäksi salitreenit kaverin kanssa ja sovittiin vielä, että mennään vähän baareilemaan illemmalla. Huomenna onkin poikaystävän synttärit ja teen hänelle vielä kortin ja leivon jotain hyvää. Kohta pitääkin lähteä jo kohti salia ja sitä ennen keksiä jokin pieni välipala. Ehkä keitetty kananmuna ja näkkäriä? Mutta mää lähden tästä nyt valmistautumaan henkisesti ja fyysisesti kohti tämän päivän menoja. 

Hauskaa lauantaita murut!
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti