maanantai 31. heinäkuuta 2017

Kanoja ja veneilyä

Eilen tulin takaisin Jyväskylään ja kotona oli odottamassa poikaystävä, joka oli tehnyt ison kasan pinaattilettuja ja perunamuusia. Oli ihanaa taas nähdä neljän päivän jälkeen ja samalla oli hyvä huomata, kuinka ikävä vain vahvistaa suhdetta: se muistuttaa kuinka tärkeä se oma rakas on. ♥

Vietin siis koko loppuviikon perheen kanssa: ensin mökillä Loviisassa pari päivää ja sitten Espoossa. Se onkin ainut etelänloma, jonka tällä budjetilla saa. :D Mökille oli kyllä ihanaa päästä! Viimeeksi olin siellä juhannuksena ja silloin se jäi yhden päivän pikavisiitiksi, koska Korppu tuli meille silloin juhannuspäivänä. Nyt pystyin onneksi olla vähän pidempään ja ehdin nauttia mökkeilystä: kävin koiralenkeillä pellonreunaa pitkin, pelasin sulkapalloa, saunoin ja totta kai nautin hyvästä ruoasta ulkona. Just tällainen kuuluu kesään! On niin paljon rentoutuneempi fiilis!


Niin ja käytiinhän me myös veneilemässä! Meillä on siis sellainen pieni puuvene, jossa on irtomoottori, jonka toimiminen on aina vähän päivästä ja tuurista kiinni. Tällä kertaa kaikki meni kuitenkin tosi hyvin ja tää oli samalla pikku-Fransin ensimmäinen venematka.


Tossa kuvassa mua jaksaa ihmetyttää ensinnäkin se, kuinka Frans on jo iso poika ja toisekseen se, kuinka mun sisko Lilja lähestyy huimaa vauhtia aikuisuutta. Pirpana täyttää jo 17 ensi lokakuussa ja on kyllä aivan loistava täti Fransille!

Meidän veneretki meni siis tosi hyvin ja ehdittiin siinä ajellessa nähdä harmaahaikara ja penkereellä laiduntavia lampaita. Ja tää eläinsafari jatkui, kun lähdettiin ajamaan autolla takaisin mökille: jouduttiin väistelemään pikkutielle tupsahtaneita kanoja. Fransille tää oli ihan päivän kohokohta, koska pikkuinen on kunnon kanafani. Noustiinkin autosta hetkeksi ihmettelemään niitä.


Perjantaina mää, Hilda, Frans ja äiti lähdettiin kohti Espoota. Matka meni onneksi nopeasti ja sieltä sitten äiti jatkoi kotiin ja me Hildan ja Fransin kanssa heille. Illalla tilattiin pizzaa ja rönötettiin sohvalla kun ei jaksettu muutakaan.

Lauantai olikin ihan päinvastainen, koska me lähdettiin heti aamusta Korkeasaareen. Sää oli tosi hyvä: ei ollut kylmä, muttei myöskään turhan kuuma, joten eläimiäkin oli enemmän liikkeellä. Frans tykkäsi tosi paljon ja sielläkin kanat ja muut linnut oli toki ihan paras juttu. Esimerkiksi silloin kun katseltiin kameleita, niin Fransin mielestä samassa aitauksessa hengailevat varikset olivat paljon mielenkiintoisempia.


Eilen mää sitten lähdin takaisin Jyväskylään ja tää viikko menee ihan täällä kotirouvaillessa. Vaikka tällainen kotirouvan elämä ei ole aina ollut mitenkään helppoa, niin nyt aion kuitenkin nauttia siitä: nää on niitä viimeisiä viikkoja, kun olen kotirouvana, koska kuukauden päästä alkaa mun opinnot! Ihanaa! Nyt kuitenkin otan kaiken irti vielä tästä kun ei kotitöiden lisäksi tarvitse tehdä mittään!


Ja ai niin! Jos Annan juttu jäi lukematta, niin se löytyypi nyt täältä.

2 kommenttia:

 1. Kiva postaus! Nauti lomasta ennenkö koulut alkaa! <3 Korkeasaareen olis kyllä kiva mennä taas, edellisesti reissusta on jo pari vuotta.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että tykkäsit!

   Korkeasaareen kannattaa kyllä mennä, mullakin oli mennyt viime käynnistä usempi vuosi ja sinne oli tullut vaikka mitä uutta. :)

   Poista