perjantai 10. elokuuta 2018

Burgerit ei meikkaa

Ei meikkiä, laittamattomat hiukset tai parhaimmassakin tapauksessa pelkkä niskaponnari, verkkarit ja riippuva villapaita. Tässäpä se asperger-naisen kuva, joka tulee valitettavan monelle ensimmäisenä mieleen. Toisin sanoen jos olet burgeri, niin heijastat myös ulkoisesti tasan sitä, mitä Aspergerista muutenkin ajatellaan: siis sosiaalisesti kömpelöä erakkoa. Ehkä vähän kapeaa, eikö?


Paita: BikBok//hame: Bershka//sukkikset: H&M//kengät: Din Sko

On titetenkin totta, että myös aspergereiden joukossa on niitäkin, jotka eivät paljoa laittautumisesta piittaa, eikä siinä tietenkään ole mitään vikaa. Porukan pitäisi kuitenkin avata silmät myös muullekin: monet aspergerit rakastavat laittautua, suunnitella asukokonaisuuksia ja meikkailla. Ja näinhän se on ihmisillä yleensäkin: toiset tykkäävät laittautua enemmän, toiset vähemmän. Miksei siis kirjolaisistakin voitaisi ajatella näin? Yksilöitä mekin ollaan.

 Omalla kohdalla on välillä käynyt niin, että ihmetellään asukokonaisuutta ja meikkimäärää siksi, koska olen kirjolla. Tietysti kehuja vaikkapa asusta tai hiuksista on aina mukava saada, mutta toisaalta mietityttää ponnistavatko ne siitä, että olen ylittänyt jonkun burgereiden laittautumisrajan. Näitä ajatuksia vahvistaa Asoergerin mainitseminen siinä lomassa: ihmetellään sitä, että syndroomasta huolimatta meikkaan ja valitsen vaatteet huolella. Tiedän ettei sitä tietenkään tarkoiteta pahalla, mutta niistä sanoista heijastuu monien ihmisten kuva Asperger-naisista. Ja siihen kuvaan en halua kuulua tai tulla liitetyksi. Enhän mää mikään syndrooma ole, vaan oma itseni.Haluun kuitenkin uskoa, että myös nämä kuvat muuttuu ajan myötä ja että joskus aspergerit nähtäisiin ihan yhtä kirjavana joukkona kuin ketkä tahansa muutkin. Ja vaikka tämä aika ei valitettavasti ole vielä käsillä, niin pää pystyssä jatketaan oman tyylin kanssa silti: eilenkin laitoin kunnon hulmuhihaisen paidan, kynähameen sekä pitsisukkikset ja lähdin kaverin kanssa satamaan ravintolalaivan terdelle nauttimaan viimeisistä kesäpäivistä. Täydessä tällingissä.

4 kommenttia:

  1. Onpa kauniit kuvat! Ja hyvä kirjoitus jälleen. :)

    VastaaPoista
  2. Hyvin kirjoitettu, olet ihan oikeassa. Kiva asu sulla muutes ja wau mitkä hiukset! :)

    Ilona / https://stalkkaamunelamaa.blogspot.fi

    VastaaPoista