torstai 2. elokuuta 2018

Teini-Eltsu vs. Eltsu 26 wee

Eräänä kauniina päivänä (ja niitähän heinäkuussa riitti) aloin miettiä kuinka paljon mun ajatukset ja suunnitelmat ovat olleet muutoksen pyörteissä. Tosi monet asiat ovat toisin, kun vertaa sinne kymmenen, kahdeksan tai ihan kuudenkin vuoden taakse. Oikeastaan niitä juttuja tuli mieleen sen verran, että niistä saa koottua kunnon postauksen, joten päästetään taas teini-Eltsu ajatuksineen vierailemaan blogiin (täältä löytyypi lisää) ja katsotaan, miten on mietteet muuttunu, kuvien kanssa totta kai!

Tulevaisuuden unelma-ammatti
Eltsu 16 wee: Ehdottomasti kääntäjä tai graafinen suunnittelija.

Eltsu 26 wee: Kaiken tän välillä suunnitelmat ehti muuttua vaikka kuinka monta kertaa: välivuoden alussa halusin kirjastonhoitajaksi, fuksivuonna saamelaiskielten tutkijaksi, sitten taas kääntäjäksi, mutta vähitellen se oikea polku on alkanut löytyä: mää haluan opettaa maahanmuuttajille suomea. Se tuntuu just sellaiselta alalta, jossa saan käyttää mun vahvuuksia. En olisi uskonut silloin 16-vuotiaana, että opettaja vois olla se mun valinta.

Perhe?
Eltsu 16 wee: Ei lapsia missään vaiheessa. Naimisiin olis kuitenkin kiva päästä.

Eltsu 26 wee: Ainakin kaksi lasta, mielellään kolme. Mää kuulun just niihin "Kyllä se mieli muuttuu" -tapauksiin ja muistankin joskus parikymppisenä ajatelleeni, että kyllä se yksi lapsi olis kiva, mutta nyt lukumääräkin on kasvanut. :D Ja tällä nyt en tietenkään tarkoita, että kaikille kävis näin ja on toki niitäkin jotka seisovat päätöksensä takana vielä aikuisenakin. 

 
  Tyyli
Eltsu 17 wee: mustaa, mustaa, mustaa ja goottityyliä tyllihameineen, renksuhousuineen ja korsetteineen.

Eltsu 26 wee: Kyllähän se hevi vielä vaatteissa näkyy mustan suosimisena, mutta nykyään on tullut värejäkin mukaan ja myös sellaista omaa tyyliä. Toisaalta välillä tuntuu, että muistutan pukeutumisen puolesta jotain tsekkiläisestä animaatiosta karannutta hahmoa, kuten tulevassa postauksessa saadaan nähdä. 

Sisustus
Eltsu 18 wee: Mahdollisimman goottia, mustaa ja ehkä vähän punaista. Mutta ei missään nimessä mitään muita värejä. Seinillä pitää olla paljon kortteja ja tauluja.

Eltsu 26 wee: Kortit ja taulut on kyllä pysyny sisustuksessa mukana! Mutta muuten ääni kellossa on vähän muuttunut. Suosin kyllä edelleenkin aika paljon mustaa, valkoista ja harmaata, mutta värejäkin on hillitysti mukana. Tykkään koristella kämppää, mut siinäkin yritän olla tarkka, ettei näytä ihan täyteen ahdetulta ja sotkuiselta. Mun seuraava haave olis hankkia hyllyyn samovaari maatuskojen kaveriksi.

 
Meikki
Eltsu 20 wee: Pesukarhu. Oikeastaan vaan kajaalia ja mustaa luomiväriä.

Eltsu 26 wee: Rajauksia suosin edelleen, mutta vähän hillitympinä. Muuten taas käytän meikkiä enemmän kuin teininä: päivittäisessä käytössä on ripsaria, kulmageeliä, poskipunaa ja välillä sit myös huulikiiltoa tai -punaa. 

Kotikaupunki
Eltsu 20 wee: Ei muuttoa pk-seudun ulkopuolelle missään nimessä, ei edes opiskeluiden perässä. 

Eltsu 26 wee: Surullisia uutisia sulle teini-Eltsu: Jyvääskylään tuut päätymään kuitenkin! :D Ja eikä siinä, vaikka mulla oli silloin teininä noin voimakas mielipide, en silti koskaan oikein tuntenut kuuluvani pk-seudulle. Jyväskylä on mulle just hyvä kaikin puolin. 

Hiukset
Eltsu 16-20 wee: Mustat, mustat punaisilla raidoilla (tää oli kyl pahin), ruskeat, tummanruskeat, ruskeat punaisella liukuvärjäyksellä... siinä tais olla kaikki. Ainakin toivottavasti :D

Elstu 26 wee: Vaaleanruskeat raidat ja pohjana oma tummanruskea, vähän punaiseen taittava väri. Tää idea syntyi vähän vahnigossa, kun värjäsin hiukset punaisesta takaisin ruskeiksi loppukeväästä ja tosi lämmin kesä haalisti ne tällaisiksi. Siitä olikin sit helppo lähteä vaan pitämään tätä yllä. Ihanan vaivatonta ja hiuksetkin kiittää!

Viiden vuoden päästä?
Eltsu 20 wee: Opiskelut kirjastonhoitajaksi olis loppusuoralla. Koti edelleen pk-seudulla ja koiriakin löytyisi kaksi.

Eltsu 26 wee: Eipä parikymppisenä kaavailtu elämä mennyt ihan suunnitelmien mukaan: koiria tosiaan löytyy, mutta yhden kappaleen verran. Opiskelut ohjautui vähän muualle kuin silloin oli tarkoitus ja samoin kaupunki ehti muuttua myös. Mutta mitä suunnitelmia mulla on tällä hetkellä viiden vuoden päähän? No, ensinnäkin haluaisin olla silloin äiti, opettaa suomea maahanmuuttajille, olla onnellisesti naimisissa ja ehkä meillä olis myös toinen koira Varpun kaverina. Katsotaan siis mitä tapahtuu. 

Miten sun elämä ja ajatukset on muuttunu vuosien aikana? Mikä yllätti eniten? Olis kiva kuulla myös teidän tarinoita!

2 kommenttia:

  1. Olipa kiva postaus <3 Tästä sais hyvän kirjoitusidean, ehkä toteutankin tämän joskus! Sitä on muuttunut NIIN kamalasti teini-iästä... Huh :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Joo ja kannattaa kyl toteuttaa, tätä oli nimittäin aika hauska tehdä!:D

      Poista