sunnuntai 29. tammikuuta 2017

Kuinka takkutukka kesytetään?


 Mulla on ollut pitkät hiukset aina, lyhyimmilläänkin yli olkapäiden ja nyt puolestaan alaselkään. Siihen lisätään vielä hiusten pieni taipuisuus, paksuus ja karhea laatu, niin työläys on taattu. Juu, onhan ne mukavat siinä mielessä, ettei niiden ulkonäön eteen tarvitse tehdä juuri mitään eikä tukkaa tarvitse olla pesemässä joka päivä. Kuulostaa ehkä ihan kivalta, mutta kuontalon hoitaminen on sitten asia erikseen. Suihkussa vaahdotan aina sen kaksi kertaa, sitten lisään huuhdeltavan hoitoaineen. Suihkun jälkeen hiusten pitää antaa kuivua jonkin aikaa, että niitä voi alkaa selvittämään. Siihen tarvitaan jätettävää hoitoainetta ja harjaamisen (eli takkujen riuhtomisen) jälkeen käytän vielä hiusseerumia. Sitten voin alkaa odotella kuivumista, joka kestää kuutisen tuntia, jos en föönaa hiuksia. 

Tämän rumban takia mulle on ihan äärettömän tärkeää, että shampoot ja hoitoaineet on tosi  hyviä ja tehokkaita, eivätkä tee hiuksista yhtä takkupalloa, jota on melkein mahdotonta saada selväksi. Oikeiden tuotteiden etsiminen on vienyt ihan kiitettävästi aikaa ja vähän vaivaakin, mutta nyt viime kuukausina olen vihdoin ja viimein löytänyt just ne oikeat tuotteet, joiden avulla takkutukka kesytetään. Ja tässä ne nyt ovat, karheiden hiusten pelastus:


1 ja 2 ovat siis shampoo ja hoitoaine, kuten kuvasta näkeekin. Aiemmin tuntui, että melkein kaikki shampoot tekevät hiuksista tosi pörröiset ja jättävät ne älyttömän karheiksi. Tigin Bed head -shampoon ja hoitoaineen löydyttyä huomasin onnessani, että näin ei ole kaikkien shampoiden ja hoitoaineiden kohdalla, vaan näiden avulla hiuksista tulee karheaan laatuunsa nähden tosi sileät ja selvittäminenkin on paljon helpompaa. Shampoo ja hoitoaine myydään yhdessä paketissa ja hinta on kyllä hiukkasen tuju, 35 euroa yhteensä. Mutta toisaalta noi pakkauskoot on tosi isoja ja shampoo ja hoitoaine riittoisia. Ja siihen kun lisätään vielä näiden tuotteiden loistavuus, niin ihan hintansa arvoisia ovat!

3 on Wellan jätettävä hoitoaine. Se on hiuksia selvittäessä aivan korvaamaton, koska takut aukeavat heti, eikä harjaamisesta tule riuhtomista. Huomasin myös, että hiukset eivät ole vuodenaikaan nähden juuri ollenkaan sähköiset, mikä on tosi iso helpotus. Ihanaa pitää tukkaa auki myös talvella ilman, sähköisyyttä ja länään painumista!

4 on Paul Mitchellin hiusseerumi, jonka voi laittaa kosteisiin hiuksiin, jolloin se silottaa hiusta ja nopeuttaa niiden kuivumista. Sen voi lisätä myös kuiviin hiuksiin antamaan kiiltoa. Hiusseerumi on ollut sellaisten päivien pelastus, kun käyn suihkussa aamun salitreenin jälkeen ja myöhemmin on muuta menoa. En oikein halua föönata hiuksia, koska se kuivattaa jo ennestään karheaa tukkaa (enkä ole edes saanut hankituksi tänne fööniä), joten kosteita hiuksia kuivattava seerumi on se paras ratkaisu. 


Nämä tuotteet ovat todellakin tulleet tälle takkutukalle tarpeeseen! Ennen ajattelin, että karhean, vähän luonnonkiharan hiuslaadun kuuluu ollakin kuiva ja pörröinen, mutta näiden arjen pelastajien löytymisen jälkeen huomasin, että myös karheat hiukset voivat olla laatuunsa nähden vähän sileämmätkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti