maanantai 16. tammikuuta 2017

Teini-Eltsu

Nyt on taas yksi Päiväkirjaklubi takana ja sain taas nauraa kunnolla! Ihmisillä oli niin mahtavia juttuja teinivuosilta, että huhhuh! Tuo tapahtuma järkättiin nyt toista kertaa ja se pidettiin taas kahvila Muistossa, täällä Jyväskylässä.

Itselläni ei valitettavasti ole hauskoja (tai ehkä vähän nolojakin) tekstejä luettavaksi, koska en oikein pitänyt päiväkirjaa ja jos joskus pidinkin, niin en vain osannut avautua ja vuodattaa kaikkea mahdollista angstia, vaan pidin kulissit siististi yllä. Ihme kyllä, koska avauduin ja avaudun edelleen muuten tosi helposti, mutta ehkä se ei vain tuntunut luontevalta paperille.

Olen kuitenkin ollut teininä pakkomielteisesti ihastunut, tehnyt hölmöjä päätöksiä ja uhmannut milloin mitäkin. Varsinaista kapinaa mulla ei oikein ollut, koska vanhempien kanssa kuitenkin pystyi keskustelemaan kaikesta ja tekemään kompromisseja suuntaan ja toiseen. Muutenkin olin varsinainen kultakasperi: pääasiassa noudatin kiltisti sovittuja sääntöjä, kotiintuloaikoja ja niin pois päin. Olin ehkä vähän jopa tylsä teini. Onneksi joitain hauskoja muistoja tästä huolimatta on!

Niin siis, vaikka ne teinihölmöillyt eivät tallentuneet  päiväkirjaan, ajattelin jakaa ne tähän, kuvien kanssa totta kai! Tässä niitä tulee, naurakaa, myötähävetkää tai sitten molempia yhtäaikaa!

1. Pakkomielle ihastuksesta on varmaan jokaiselle ollut enemmän tai vähemmän tuttu tilanne, myös mulle. Olin ysiluokalla tosi ihastunut yhteen rinnakkaisluokan poikaan. Ennen kuin uskaltauduin jutella hänelle, otin selvää hänen lukujärjestyksestään, jotta osaisin ilmestyä "sattumalta" aina sinne, missä hän oli. Hommahan eteni siihen pisteeseen, että vaihdettiin numeroita, mutta ei sen pidemmälle, sillä hän oli niin ujo, ettei halunnut jutella, jos paikalla oli muita. Lisäksi olin muutenkin kauhea stalkkeri: mm. kuljin samalla bussilla, vaikka se ei mennyt kotiin päinkään. Niin ja tähänhän lasketaan myös noi toisen lukkarin opettelut ja ilmaantuminen milloin minnekin. Ei ihme, että jätkä säikähti!

2. Kaikki typerät tyylikokeilut nyt selvästi! Typerin vieläpä abivuonna. Olen tosi kalpea, joten hiusten kanssa hölmöin veto oli värjätä se mustiksi. Ja siihen lisäksi kaksi punaista raitaa kruunaamaan koko kauheus! Tässä vielä kuvaa, oikein penkkaripäivältä:


3. Tuosta varmaan huomaa, että silloin oli kunnon goottivaihe meneillään. Siitä päästäänkin ketterästi meikkeihin. Goottivaihe alkoi tasoittua penkkareiden jälkeen, mutta meikkityyli säilyi. Ja siihenhän kuului kunnon pesukarhurajaukset:


4. Kuitenkin teini-Eltsun mielestä ne pahimmat pukeutumisongelmat olivat talvella, kun piti uhmata bussipysäkillä 20 asteen pakkasia ulkovaatteina ei enempää eikä vähempää kuin nahkarotsi ja ehkä huivi. Lapasista, piposta/hupusta ei tietysti ollut tietoakaan.

5. Toinen ääripää sään kanssa oli kesän helteillä festareilla. En suostunut juomaan mitään, kun en halunnut käydä törkyisissä bajamajoissa. Festarit olivat kuitenkin lähellä kotia, joten sinne sitten yöksi. Pidättelin kuitenkin urheasti 12 tuntia, mikä oli, no, typerää.

6. Sitten tietysti kaikki angstit! Piirtelin paljon biisien sanoituksia, mitä synkemmät sanat, sen parempi. Ja totta kai itkeskelin miksei ihastukseni pidä minusta, ja taustalla soi aina Nothing else Matters tai joku vastaava.

7. Mulla oli ihan älyttömän voimakkaita mielipiteitä ja näin kaiken mustavalkoisena. Joko-tai, ei mitään siltä väliltä. Varsinkin joistain asevelvollisuusasioista saatoin väitellä aivan hulluna. Okei, eihän nykyinen systeemi ole mielestäni edelleenkään se maailman paras vaihtoehto, mutta suuria ja räjähtäviä tunteita se ei kuitenkaan enää herätä. Niin ja lisäksi boikotoin milloin mitäkin! Armeijaan liittyen Vääpeli Körmy oli silloin mustalla listalla, vaikka oikeasti tykkäsin niistä leffoista.

8. Älyttömät ruokatottumukset. Jos jäin joskus yön yli yksin kotiin, niin saatoin syödä vain levyllisen suklaata ja olla ihan tyytyväinen. Olisin voinut elää pelkällä sokerilla!

9. Niin ja vannotin milloin mistäkin, etten tule ikinä koskaan milloinkaan tekemään sitä tai tätä! Nykyään kuitenkin teen näitä asioita. Yksi näistä on ryhmäliikunta: olin vähintään 104 prosenttia varma, etten koskaan tule käymään missään typerässä ryhmäliikunnassa! No, nykyään käyn siellä nelisen kertaa viikossa.

Tässä oli joitain pikku-Eltsun teinihölmöilyjä. Selvisin niistä kuitenkin kunnialla ja nykyään tuo tyylikin näyttää vähän järkevämmältä :D. Ainakin naurettavaa riittää, vaikka silloin olinkin niiiin tosissani ja omasta mielestä aina oikeassa!

Entäs lukijat, onko teillä ollut mitään älyttömiä teinisekoiluja, pakkomielteitä ihastuksista tai raivokasta uhmaamista milloin mitäkin vastaan?

6 kommenttia:

 1. Apua, tuosta ekasta tuli mieleen oma yläasteaika ja ihan samanlaista oli :D En tosin uskaltanut itse pyytää ihastukselta numeroa, vaan etsin numerotiedustelusta ja tuloksia oli tietenkin monta. Lahjoin kaverini sitten soittelemaan näihin numeroihin ja tarkistamaan, mistä ihastukseni vastaisi. Ja voit arvata, että kun oikea numero selvisi, tykitin viestejä ihan järkyttävällä tahdilla ja raukka vähintäänkin järkyttyi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha! Voi ei! :D Nää on kyl just niitä parhaita juttuja!

   Poista
 2. No, eihän noi punamustatkaan hiukset niin pahat ole... ehkä "pikkasen" teinigootit, mutta sitähän nyt sattuu itse kullekin siinä vaiheessa elämää. :D

  Hauska postaus! Itsekin toki sekoilin teininä jonkin verran, mutta olin kyllä kanssaihmisiini verrattuna aika kesy ja kiltti. Viihdyin kotona ja halusin pitää hyvät välit vanhempiini. Mutta oli mullakin niitä päähänpistoja... :D

  Varpuslintu / viikarivartti.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Jep, kyllähän kaikki ihmeelliset tyylikokeilut kuuluu teinien maailmaan! :D

   Mulla oli kanssa just toi, että viihdyin kotona tosi hyvin ja sit ne hyvät välit vanhempiin on ollu kans aina tärkeet! :) Ja kyllä noista huolimatta niitä päähänpistoja tulee :D

   Poista
 3. Ella apua 😂😂😂 en ees tienny näitä kaikkia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nää on niitä tarkoin varjeltuja salaisuuksia sisko-rakas! 😆

   Poista