tiistai 22. elokuuta 2017

Helpot perunarieskat



Perunamuusia jää ainakin meillä tosi usein paljon yli, eikä sitä kuitenkaan viitsi heittää menemään. Niinpä jämämuusista on syntynyt perunarieskoja, jotka on tosi helppo ja nopea tehdä:

Tarvitset:
n. 3 dl kylmää perunamuusia
 2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 kananmuna

Ja hommahan on tosiaan näin yksinkertainen: sekoita aineikset keskenään. Jaa taikina paloiksi ja litistä niitä vähän. Sen jälkeen töki rieskanraakileisiin  haarukalla reikiä pintaan. Paista rieskoja 275 asteessa vähän alle kymmenen minuuttia. Nauti voin kanssa tuoreina sellaisenaan tai keiton kaverina.

2 kommenttia:

  1. Ihanan simppeli ohje! Vaikuttaa kyllä hyviltä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Eipähän jää perunamuusit pyörimään jääkaapiin (niin kuin meillä aina ennen kävi)! :D

      Poista