Perunamuusia jää ainakin meillä tosi usein paljon yli, eikä sitä kuitenkaan viitsi heittää menemään. Niinpä jämämuusista on syntynyt perunarieskoja, jotka on tosi helppo ja nopea tehdä:
Tarvitset:
n. 3 dl kylmää perunamuusia
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 kananmuna
Ja hommahan on tosiaan näin yksinkertainen: sekoita aineikset keskenään. Jaa taikina paloiksi ja litistä niitä vähän. Sen jälkeen töki rieskanraakileisiin haarukalla reikiä pintaan. Paista rieskoja 275 asteessa vähän alle kymmenen minuuttia. Nauti voin kanssa tuoreina sellaisenaan tai keiton kaverina.
Ihanan simppeli ohje! Vaikuttaa kyllä hyviltä! :)
VastaaPoistaKiitos! Eipähän jää perunamuusit pyörimään jääkaapiin (niin kuin meillä aina ennen kävi)! :D
Poista